چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۹
۰ نفر

دبیر ستاد ملی مقابله با پدیده گردوغبار گفت: مطالعات نشان می‌دهد که بحث تغییر اقلیم موجب تشدید و نیز تغییر برای جریانات جوی شده است.

گرد و غبار

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علی‌محمد طهماسبی بیرگانی افزود: گردوغبارهایی که به‌تازگی کشور ما را تحت تأثیر قرار داده است ناشی از شکل‌گیری جبهه‌ای از گردوغبار بین ۳ کشور اردن، سوریه و عراق است، این جبهه ابتدا بخش‌های زیادی از عراق را در برگرفته و بعد وارد کشور ما شده است.

دبیر ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گردوغبار اظهار کرد: ۲ علت عمده برای بروز این گرد و غبارها جریانات جوی است که در اثر تغییر اقلیم به وجود آمده‌اند و دومین دلیل هم مربوط به خشکیدگی مناطق غربی عراق به‌ویژه استان الانبار و رهاشدگی اراضی کشاورزی و کمبود آب در این کشور است، این گردوغبار ابتدا استان‌های کرمانشاه، ایلام و خوزستان را در برگرفت سپس دامنه آن به لرستان و بخش‌هایی از استان‌های آذربایجان رسید، اما غلظت آن رفته‌رفته کمتر شد.

به گفته طهماسبی بیرگانی به‌ طورکلی وقتی در کشور ما و کشورهای همسایه ما تغییر فصول اتفاق می‌افتد که اصطلاحاً به آن «اعتدالین» گفته می‌شود همواره شاهد جریانات کم‌فشار و پرفشاری هستیم که باد ایجاد می‌کنند و منشأ گردوغبار می‌شوند، برای ۸ کانون گرد و غبار پیرامونی کشور، یک برنامه عمل منطقه‌ای تهیه‌شده است، بر اساس این برنامه‌ها منشأ‌های گردوغبار برون‌مرزی منطبق بر مطالعات شناسایی مناطق در خارج از کشور است و بر این اساس ۲ زیر برنامه یکی برای غرب آسیا و دیگری برای بخشی از آسیای میانه تهیه‌شده است.

به گفته دبیر ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گردوغبار تصمیم بر این است که بخش شرق و شمال شرق را با اسکاپ و اپدیم که دفترش در تهران است مورد پیگیری قرار دهیم و برنامه عمل غرب آسیا را با اسکوآ یا یو ان دی پی پیگیری کنیم.

بر اساس مطالعات صورت گرفته، وسعتی معادل ۲۷۰ میلیون هکتار مناطق غبار خیز پیرامونی شناسایی‌شده است که از جهات مختلف گردوغبار را به سمت کشور ما گسیل می‌کنند.

کد خبر 662847

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha